Leírás
Napjaink egyik kedvenc gabonaféléje, a quinoa, amellett, hogy nagyon jóízű, tápláló, gluténmentes, nagyon könnyen emészthető, vitaminokban és aminosavakban is igen gazdag. Egyszóval: igazi szuperélelmiszer. Nézzük mi mindenre jó, és hogyan tudjuk felhasználni!
A quinoát leggyakrabban gluténmentes diétáknál, és, mivel nagyon könnyen emészthető, gyomorpanaszok esetén alkalmazzák sikerrel, valamint a migrénes fejfájás esetén a pácienseknél tapasztalható enyhülés, ha áttérnek quinoában gazdag étrendre. A migrén mellett még javasolják cukorbetegeknek, szív- és érrendszeri problémákkal küzdőknek, valamit csontritkulás esetén is jó kiegészítő táplálék.
A quinoa íze diós, kifejezetten kellemes, ezért is könnyen válhat a rizs és más, már megszokott gabonafélék alternatívájává.
A quinoa ideális köretnek, de készíthetünk vele salátákat, használhatjuk töltelékhez, illetve reggeliként is remekül megállja a helyét. Főzése egyszerű, a mosást követően, kétszeres vízben - forrást követően fedő alatt - pároljuk nagyjából negyed óráig. Utána tálalható.
Tartalmazza mind a 9 esszenciális aminosavat, ezen kívül gazdag káliumban, mangánban, kalciumban, magnéziumban, vasban, rézben és foszforban, valamint nagyobb mennyiségű B-, C- és E-vitamint tartalmaz.
A Love Diet quinoa az inkák kedvelt fő energiaforrása volt. A quinoa különlegessé varázsolhatja a feltálalt ételt ízével és megjelenésével egyaránt. Számos fontos vitamint és nyomelemet tartalmaz, különösen gazdag kálciumban, vasban, valamint káliumban. Sokan magas fehérjetartalma miatt fogyasztják.
Átlagos tápérték 100g termékben | |
Energiatartalom | 1541J/368kcal |
Zsír | 6,1g |
Szénhidrát | 64,2 g |
Fehérje | 14,1g |
Rost | 7g |
Só | 0,1g |